Groeizaam weer

Het was al de hele week lekker warm geweest, prachtig dagen om een mooie motortocht te maken en ook al zou het zondag 24-05 iets minder worden, een mooi toertochtje zal altijd wel lukken.

Een uurtje of 3 en 3 kwart toeren, een route van 139 kilometers, starten in de middag en dan zou het wel allemaal lukken. Het werd uiteindelijk een klein beetje iets anders. De route: Horst-aan-de-Maas-139-km zag er best aantrekkelijk uit (downloaden via downloadpagina.)

de veelbesproken route

Brabantse land, altijd goed en als het een beetje windstil is, ruik je de varkens en kippen ook minder. Moest dus kunnen ook al waren de weersvoorspellingen iets minder dan verwacht.

We hadden bij Thei Thuis afgesproken, om 1 uur voor de koffie en met een man of 6 (m/v). De koffie was prima, de verhalen waren helder en een beetje regen kon geen kwaad. Groeizaam weer dus en wat goed voor de boeren is, is ook goed voor ons. On the road dus .

klaar voor de start

De route was ook een klein beetje een experiment, via kurviger.de (in het Nederlands is dat overigens ook kurviger.de) hadden we een mooie rondrit laten maken. Instelling op “Super Bochtig” en een maximale lengte van  150 km. Het bracht ons op een paar mooie plekken, over wegen die we al kenden maar vooral ook op wegen die we nog niet kenden. Ventwegen langs de Middenpeelweg, de Bultweg met alleen maar gaten, Zijp met een lange “ei” om er maar eens een paar te noemen.

Onderweg werden we bewonderd door toevallige passanten  en je hoorde ze denken: “wa’s da da enne honda?” Want veel meer hadden ze eerder nog niet gezien.

de toevallige passanten keken hun ogen uit

Ook hadden we onderweg natuurlijk mooi tijd voor een inmiddels al beproefde variant op het terrasje, de veilige stop met afstand. Niks keuvelend, zij-aan-zij op een bankje, NEE op gepaste afstand een colaatje met een stroopwafel,. Gelukkig hadden we een mooie plek weten te bemachtigen onder een vette eik zonder prossecierupsen.

de processietocht

Dus dat viel gelukkig meer. Nog meer geluk hadden we met de zegen van boven, het bleef wel regen tot we weer bijna thuis waren, niet veel, maar we weer net genoeg om nat te worden. Nog snel even een kopje koffie (vers gezet) bij Thei Thuis, een mooie rit rijker, een goede ervaring rijker met kurviger.de en uiteindelijk dus een geslaagde reis en een geslaagde middag.

Tot wir ’s wâh!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *