Piknikken met Thei

Wat begon als een geintje werd al snel een serieuze aangelegenheid. Gaan we wel of gaan we niet een stukje motorrijden op zondag 17 mei j.l. en hoe doen we dat dan met een terrasje onderweg? De coronaatjes zwerven mogelijk nog overal rond dus de reguliere zijn nog altijd gesloten en 3 uurtjes brommeren zonder pauze of alleen maar ergens staan om te staan leek ons ook niks.

Blijft er niet veel anders over dan zoeken naar een alternatief en dat was gelukkig vrij snel gevonden al geloofde niet iedereen dat al die appjes serieus en echt waren.

Maar toch . . . . Thei heeft de grootste koffers, dus die was, voordat hij het zelf in de gaten had, officieel benoemd tot fouragemeester. Opperhoofd van het brood, het beleg, fruit, drank en misschien ook nog wel een toe-toe-toetje.

De voorbereiding op de start

Frans “hedde gej èn roete, ànders ik waal” zorgde voor de route. Niet te lang, niet te kort, niet te ver, niet naar Duitsland, niet naar België en niet naar Zuid Limburg had gelukkig nog een ouwe-gouwe naar Wieërt liggen. Lekker binnendoor, smalle wegen en niet teveel ander verkeer, tenminste als we wielrenners, wandelaars en tractors (anders dan Harley’s) niet meetellen.

De lengte: 135 km’s schoon aan de haak, een prima rit en met Frans als voorrijder lukt dat weer mooi.

Thei, onze fouragemeester had de zaakjes ook weer goed onder controle. Tafellaken mee, broodmes mee. 5 Soorten broodjes, voldoende beleg, drankje fris en natuurlijk als laatste een appeltje voor de dorst onder het motto: Dames en Heren, eet meer appels en peren.

Gezellig piknikken

Het geheel werd door Thei in een idyllische omgeving gepresenteerd in het centrum van Altweerterheide. Zonnetje erbij, dames op loopafstand, geweldig dus en met een beetje pas- en meetwerk ook nog gemiddeld 1,5 mtr op afstand.

Centrum Altweerterheide

Kortom een geslaagd ritje. Op tijd vertrokken en weer op tijd terug. Geniet van de foto’s en de route is te downloaden via de downloadpagina.

17 mei 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *