1ste keer Toerboer

Omdat ik normaal met Wim uit Broekhuizenvorst eerste Paasdag de Eurotour van MMC “72 Maastricht rij en deze tour nu niet mogelijk is door het corona virus (er komt geen kip de grens van België over) ben ik op het idee gekomen om de toerboer te gaan rijden.

Ik zal proberen om de mooie toerboer prijs te winnen. Staat prachtig op mijn C.V.

Mijn plan was: Schokland, Marrum en Amsterdam. Flinke rit maar dat moet lukken. Ik was alleen en het was rustig op de weg.

Op naar de Enserkerk in Schokland. Om 9 uur de 160 paarden toegesproken en de sporen gegeven. Ik rij er over de snelweg naar toe. Lekker de cruisecontrol op 100 km/u en niet meer eraf geweest tot Schokland (beetje overdrijven mag). Wel heel raar dat de tijdsduur opliep naarmate ik naar Schokland reed. Inderdaad, de garmin denkt dat ik er met een hogere snelheid heen rij. Ook viel mij op dat ik weinig ingehaald werd. Wat mij inhaalde was: Mercedes, Porsche, Audi en BMW. Uiteindelijk kwam ik om 10.45 uur bij de Enserkerk aan. Helaas kon ik niet bij de kerk komen met de motor. Ook niet te voet voor een Paasgebed.

De toko was gesloten door corona. Dan maar op de foto voor het museum dat voor de kerk lag.
Na een slok water en sanitaire drang weer verder naar Marrum in het noorden van Fryslan.

Omdat ik zelden in Friesland kom, ben ik binnendoor naar Marrum gereden. Prachtige wegen, boerderijen en gebouwen. Wat een rust. Veel koeien en schapen in de weilanden. Bijna bij het monument van Marrum aangekomen, staat daar nog de oude en moderne tijd. Rustig de motor midden op de weg (2,5 mtr breed) geparkeerd. Mooie foto geknipt en weer verder. Inderdaad, weer geen auto gezien. In de verte zag ik het monument al staan. Daar aangekomen heb ik eerst een paar broodjes genuttigd en ice thee gedronken. Goed geraden, lunchpakket van thuis meegenomen. Toen maar eens naar boven geklauterd. Prachtig vergezicht over de duinen en meertjes. Hier waren veel soorten vogels te spotten. Het monument staat er ter herinnering van een dijk verhoging en verzwaring.

Monument Marrum (met motor)

Na alle rust ben ik weer binnendoor naar de afsluit dijk gereden.Daar dacht ik weer lekker te cruisen met 100 km/u, jammer wegwerkzaamheden. 90,70,50 zijn de snelheden die je er mocht rijden. Na de afsluit dijk ben ik nog een paar kilometer over de snelweg gereden. Hier was ik in de bollenstreek terecht gekomen. Prachtige tulpen bollenvelden. Wat normaal niet mag, deed ik nu wel. Motor op de vluchtstrook, er op gaan staan en rustig een foto geknipt.

De Tulpen bollenvelden
Daarna weer lekker binnendoor gegaan. Na een paar km weer de motor langs de kant en weer een prachtige foto gemaakt. Blijft mooi deze tulpen velden

De tijd begon te dringen en wilde graag thuis zijn voor: boer zoekt vrouw. Dus niet te veel stoppen. Amsterdam kwam in zicht. Naar de haven. Daar waar een kussend echtpaar stond op het Hempontplein. Ja ja jongens en meisjes, gepaste afstand met kussen. Wisten de ambtenaren toen ze het beeld plaatste al dat er corona zou komen in 2020? 

De kussers (met motor)

Na een korte pauze snel naar huis. Eerst midden door Amsterdam. Hier was het ook opvallend rustig. Zelfs de pizza koerier reed door rood licht zonder er vanaf gereden te worden. Dat werd de ‘niet’ snelweg weg. Weer cruisend naar huis. Denk aan 100 km/u. Na een zonnige dag kreeg ik tussen Nijmegen en Boxmeer toch nog een beetje regen over mij heen. Prachtige dag met 150 punten. Met de km stand op 620 kilometer. 

De volgende uitdaging wordt de Maasvlakte. We houden het nu maar in Nederland totdat de grenzen weer open gaan.

Vriendelijke motorgroetjes,

Theike Spreeuwenberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *