Chapter Blerick

Op 5 april ben ik begonnen met mijn eerste toerboer opdracht. De eerste bestemming was Das Geleucht in Moers. Met de tom-tom op kronkelende binnenwegen was ik binnen afzienbare tijd al in Moers. Dan denk je, die rode toren zie je al van verre staan. Niet dus. Na eventjes rond gereden te hebben toch maar eens gevraagd.

Dan hier das motor abstellen und weiter nach oben laufen was het vriendelijke antwoord wat ik kreeg.

Das Geleucht in Moers

Eenmaal boven aangekomen toch genoten van het mooie uitzicht. Hierna weer aan de wandeling terug naar de motor begonnen en op mijn dooie gemak lekker binnendoor terug richting huis gereden.

Nu de eerste toerboer punten binnen zijn gaan we door voor meer.

De woensdag hierna ben ik samen met mijn vrouw op de motor gestapt om naar het balkon van Europa te vertrekken. Om 9.30 zijn we vertrokken richting Maasvlakte. Op de snelweg was het echt heel rustig. Het is wel wennen dat je maar 100 mag rijden. Net alsof je stil staat. Ik betrap me er zelf wel op dat ik minder  op achter rijdend verkeer let. Dat werd later nog eens goed afgestraft door een idioot die ons met 150 inhaalde terwijl we op de linkerbaan zelf aan het inhalen waren. De politie is je beste vriend zullen we dan maar zeggen.

Je beste vriend

Het terras voor de koffie werd een tankstation halverwege de rit. Hoe dichter we bij Rotterdam kwamen hoe drukker het werd. Dan merk je toch wel dat we in een rustig stukje Nederland wonen.

Langzaam aan naderen we nu de eindbestemming het balkon van Europa. De vele overslagtanks worden nu langzaamaan afgelost voor duinen.

Bij het balkon aangekomen is het rustig. Het is wat heiig waardoor we niet al te ver van ons af kunnen kijken. Gelukkig is het wel open zodat we wat voor de inwendige mens kunnen bestellen. Alle zitplaatsen zijn afgezet waardoor we staand moeten eten, maar dat is geen probleem.

De terugweg besluiten we binnendoor te beginnen richting Goeree Overflakkee. Dat wil zeggen dat we de Haringvlietbrug over moeten.

De Haringvliet brug

Nu rijden we over kronkelwegen en dijken richting Dirksland. Hier maken we nog een stop voor te tanken en rijden dan verder door richting Breda. Hier schieten we de autoweg weer op en tuffen we verder richting Blerick.

In Asten gaan we er weer vanaf en rijden vanaf hier weer lekker binnendoor naar huis. Na bijna 500 km komen we weer thuis aan.

De toerboer punten zijn weer binnen en nu maar kijken waar de volgende rit heen gaat.

Hopelijk tot snel zodat we met meerdere toerboer punten kunnen gaan verzamelen.

Groet Hans Faassen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *